...

NEVU Pedagojik Formasyon

Hakkımızda

Üniversitemiz bünyesinde, Talim ve Terbiye Kurulu'nun 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı kararının ekinde yer alan yükseköğretim programlarına devam eden ve bunlardan mezun olanlarla yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olup da adı geçen karar ekindeki programlara denkliği Kurul tarafından onaylanan ve belirlenen şartları taşıyan adaylar için Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılmaktadır. Pedagojik Formasyon Eğitimi, eğitim fakültesinden mezun olmayan kişilerin öğretmenlik yapabilmek için alması gereken bir programdır. En erken lisans programlarının birinci sınıfını (ikinci yarı yılını) tamamlamış öğrenciler, Eğitim Fakültemizde açılan pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına başvurabilirler. Programa başvuran öğrenciler, program açılan alanlar itibariyle fiziki imkânlar ve insan kaynaklarının kapasitesi, eğitim ve öğretimin niteliği göz önünde bulundurularak kontenjanlar ve üniversitemiz senatosunca belirlenen kriterler (akademik ortalama, üniversite giriş puanı vb.) çerçevesinde açılan programlara yerleştirilir.

Pedagojik formasyon eğitimi programının eğitim süresi en az iki yarıyıldır. Dersler, en az iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde yürütülür. Programdaki dersler, eğitim-öğretimle ilgili işler, sınavlar ve disiplin konularında, kurumumuzun Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile Yükseköğretim Kurumlarının Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin hükümleri uygulanır. Üniversitemizin ilgili kurulları, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen hükümlere aykırı olmamak üzere düzenlemeler yapabilir ve kararlar alabilir.